Begeleiding

Begeleiding

Carmina Ludicra staat onder leiding van dirigent Wilbert Staal, regisseur Panda van Proosdij en pianist Jelle Hoksbergen.

Dirigent

Wilbert Staal voltooide in 1997 zijn koordirectiestudie UM in Amsterdam aan het Sweelinckconservatorium bij Daniel Reub, zijn grote inspirator, de huidige chef-dirigent van het Estonian Philharmonic Chamber Choir en Capella Amsterdam.

Daarvoor studeerde Wilbert koordirectie aan de conservatoria van Arnhem bij Joop Schets, in Rotterdam bij Barend Schuurman en in Utrecht bij Krijn Koetsveld. Orkestdirectie studeerde hij bij Ronald Kieft en Daan Admiraal.

Wilbert volgde masterclasses bij de voormalige dirigent van het Nederlands Kamerkoor Hans van de Hombergh, bij de oude muziek specialist Paul van Nevel en bij Bach-kenner Jos van Veldhoven.

Wilbert werkte als vaste en/of gastdirigent met het Gelders Bach Ensemble, Audite Nova, het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock, het Oost-Nederlands Kamerkoor, het Brabants Kamerkoor, het Hollands Vocaal Ensemble, het Arnhems Kamerkoor en Kamerkoor Kalliope. Op 1 april 2012 voert Wilbert de ‘Johannes Passion’ van Bach uit met Kalliope, barokorkest Severijn en gerenommeerde solisten.

Wilbert geeft overdag zang- en directielessen in zijn eigen praktijkruimte aan huis.

Wilbert gaat steeds op zoek gaat naar grensverleggende producties. Op 8 november 2008 leidde hij in de schouwburg van Nijmegen koor, orkest, solisten, dj, dansers en graffiti artiest in een cross-over uitvoering van de opera Dido and Aeneas van Purcell met regie van Maarten Vonk. Eerder leidde hij theaterproducties “Jet Song” met muziek uit de West Side Story van Bernstein, “Stuk” met eigen koorarrangementen, “Le vrai visage de la paix” met 20e eeuwse klassieke koormuziek, dans en drama. De theaterproductie ‘A Child of our Time’ van Tippet voerde hij uit in 2013.

Regisseur

Nijmeegse operettevereniging Carmina Ludicra zoekt regisseur (m/v)!

Wij zoeken een betrokken, goede en humoristische regisseur die het genre operette samen met ons van een vernieuwend randje wil voorzien. Carmina Ludicra bestaat uit zo’n 20 à 25 ambitieuze (oud-)studenten met veel muziekervaring.Om die reden zoeken wij een sterke regisseur die de uitdaging aan wil gaan om bij onze komende operette (Der Bettelstudent/De Arme Student van Carl Millöcker) een originele, grappige en absurdistische regie te bedenken.
Uitvoeringen vinden plaats op 6 en 7 maart 2020 in De Lindenberg te Nijmegen.

De vereniging repeteert iedere woensdagavond aan de muziek o.l.v. dirigent Wilbert Staal en pianist Jelle Hoksbergen. Nadat een groot deel van de muziek en spreekteksten zijn ingestudeerd, worden enkele regiedagen (in het weekend of op woensdagavond) ingepland met de regisseur om de regie te zetten. Het aantal regiedagen en de vergoeding worden in overleg bepaald. Wij gaan uit van minimaal 6 regiedagen. Indien mogelijk, betrekken wij de regisseur ook graag bij de solisten-audities die 26 juni plaats zullen vinden.

Ben je een regisseur met ervaring in de operettewereld, of heb je een opleiding of ervaring in muziektheater en wil je een nieuwe uitdaging? Benader ons dan via carminaludicra@gmail.com of neem contact op met Joep Bastings (06-50515311). Ook voor vragen over deze vacature, kunt u bij ons terecht.
Voor meer informatie over Carmina Ludicra en een kijkje in onze projecten van afgelopen jaren, verwijzen wij je graag naar ons YouTubekanaal of onze Facebookpagina.

Pianist

Sinds 2015 bespeelt Jelle Hoksbergen met veel plezier de piano bij Carmina Ludicra. In de operette La Belle Hélène heeft hij niet alleen laten zien dat hij een goede pianist is, maar ook dat hij er niet voor terugschrikt een rol op zich te nemen. Jelle is in en rond Nijmegen bij allerlei muziekgezelschappen actief als pianist, koordirigent, arrangeur en componist. Ondertussen heeft hij recent een theologiestudie aan de Radboud Universiteit afgerond.