Carmina Ludicra

Carmina Ludicra

Nadat het Nijmeegs studentenprojectkoor in 2012 de operette Trial by Jury uitvoerde, werd op 1 juli 2013 NSK Carmina Ludicra opgericht. Het idee voor een studentenoperettekoor is ontstaan bij Inge Stok en Yentl Demirel, twee studenten filosofie die op zoek waren naar meer dan alleen zingen in een koor. Zo werd Carmina Ludicra het eerste studentenoperettekoor in Nijmegen en in Nederland! Sindsdien is dit de vereniging waar studenten hun liefde voor zang en toneel kunnen uiten.

Door wekelijks te repeteren met een dirigent of repetitor zorgt het koor ervoor dat ze ieder jaar weer een mooie operette kan neerzetten. Zo stijgt ze bij ieder project weer boven zichzelf uit. Ook wordt er regelmatig samengewerkt met andere koren.

Er is bij Carmina Ludicra natuurlijk ook nog genoeg ruimte voor gezelligheid. Zo organiseert het koor verschillende activiteiten als spelletjesavonden, borrels en een jaarlijks koorweekend. Ook borrelen de leden na afloop van de wekelijkse repetitie nog vaak na in café de Kluizenaar.